Публикации

Показват се публикации от август, 2024

Колеги от Русе посетиха нашия Център и споделиха своя опит и добри практики

Изображение
Днес гости на екипа на Център за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/  към Сдружение "Социален център Бургас" бяха екипите на ЦСРИ и Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания- гр. Русе.  Доставчик на тези услуги в крайдунавския град е  Фондация "Трета възраст".  Осъществена беше обмяна на опит и бяха споделени добри практики. Посещението премина в добра колегиална атмосфера. И домакините, и гостите се разделиха  с  усещането, че са положени основите на добро бъдещо сътрудничество.

Гости в Центъра бяха представители на културни институции от Естония

Изображение
Интересно творческо ателие бе проведено днес в ЦСРИ към Сдружение "Социален център Бургас". Гости в Центъра бяха представители на културни институции от Естония, които са в града ни  по покана на НЧ "Фар".  Заедно с тях потребителите на Центъра сътвориха интересни магнити на основата на различни дървени фигурки, които  декорираха с различни по вид семена- боб, леща, елда и др. По време на ателието, участниците в него развихриха въображението си, а също и упражниха своите познания по английски език.  Благодарим на Ирина Костадинова и Емилия Дикова от НЧ "Фар" за посредничеството при организиране на творческото ателие!

Актрисата Десислава Минчева представи кукления спектакъл "Примък - отмък"

Изображение
Днес на потребителите на ЦСРИ към Сдружение "Социален център Бургас" гостува  актрисата от Родопски драматичен театър- гр. Смолян – Десислава Минчева-Тодорова.  Тя представи кукления спектакъл "Примък- отмък", по приказката на Николай Райнов.  Гостуването й е в рамките на провеждащия се в нашия град Фестивал на куклите.  Представлението премина при много голям интерес от страна на всички присъстващи малки, големи и още по- големи зрители – потребители на социалната услуга.   Екипът и потребителите на ЦСРИ- Сдружение "Социален център Бургас" изказват огромна благодарност на Hristina Arsenova за съдействието са осъществяване на това вълнуващо гостуване!

Изложба на гигантски охлюви в Експо център Флора - Бургас

Изображение
Потребителите на ЦСРИ към Сдружение "Социален център Бургас" посетиха днес изложбата на гигантски охлюви в Експо център Флора- Бургас. Беше забавно, интересно  и поучително за всички- да наблюдават и да чуят факти за тези животни.