Публикации

Показват се публикации от юли, 2024

Проект на Сдружение „Социален център Бургас“, „СПОДЕЛЯМЕ ДОБРОТО“

Изображение
„СПОДЕЛЯМЕ ДОБРОТО“ най-новият проект на Сдружение  „Социален център Бургас“ В началото на месец юни Сдружение „Социален център Бургас“ започна реализацията на свой пореден проект със заглавие „СПОДЕЛЯМЕ ДОБРОТО   чрез участие във форум със социална насоченост за даване гласност на добри практики и постиженията на лицата с увреждания.“ Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Агенцията за хората с увреждания като срокът за изпълнение на дейностите по него е 5 /пет/ месеца. Общият бюджет на проекта е 9819, 83 лв. Целева  група по проекта включва 30 лица  с трайни увреждания на възраст над 18 години, които са потребители на социалните услуги предоставяни от Сдружение „Социален център Бургас“.  Една от основните дейности по проекта е – пътуване до гр. Разград за участие във Фестивал „Пътеводител на доброто“.   Чрез реализацията на тези дейности се цели да се даде гласност на постиженията на лицата с трайни увреждания ползващи социалните услуги, които Сдружение „Социален център Бу

Един интересен разказ за историята на пафтите в Етнографския музей

Изображение
Горещото време навън се оказа подходящ момент за потребителите на ЦСРИ към Сдружение "Социален център Бургас", за да осъществят планираното посещение на изложбата на пафти в Етнографския музей в нашия град.  За всички  беше интересно да научат, колко много видове пафти има – с най-различни орнаменти по тях; за същността на пафтите и кой ги е носел. Посетителите разгледаха и останалите експонати в музея, съпроводени от  уредниците и увлекателните им разкази за  битието на хората, живели преди нас.

Дискусия на тема, световни личности оставили следа и до днес

Изображение
Потребителите на ЦСРИ към Сдружение „Социален център Бургас“ още с пристигането си в Центъра днес се разделиха в два екипа. Единият от екипите подготви презентация на тема: „Велики художници“, а другият – „Велики владетели“. Целта беше всеки да вземе участие и да разкаже и представи най-важното за личностите, които избрахме. От книжката за великите владетели, участниците в задачата избраха Махатма Ганди, а кой е художника, който впечатли другия отбор, ще разберете от видеото, което прикачваме. Кои са били тези хора, как да изпишем имената им? В коя страна са живели, какво означава да си владетел, какви предмети е рисувал художника, какво означава да направим презентация и какви правила трябва да спазваме, докато се представяме пред публика? За всичко това поговорихме по подходящ начин, за да стане разбираемо за всички. Наред с това се и забавлявахме и се постарахме да прекараме времето си заедно пълноценно и смислено, напълно в синхрон с казаното от един от нашите  герои днес.